Ugrás a tartalomra

TÖRTÉNET

A borkészítésben ötvözzük a tradicíót a technológiai újításokkal.

MUNKATÁRSAK

Szakképzett munkatársaink barátsággal állnak vendégeink rendelkezésére.

DŰLŐTÚRA

A borászattól indul a dűlőtúra, különleges útvonal csodás panorámával.

WEBSHOP

Látogasson el boltunkba, ahol tetszés szerint válogathat és rendelhet borainkból.

A TULAJDONOS

Dr. Barkóczi István, Miskolcon élő mérnök, üzletember. Egyetemista korától borkedvelő és tisztelő ember. Mindig tisztelte a bort, a borászokat, viszont életútja más területre sodorta, de a bortól sohasem szakadt el. Lelkes borvásárló, aki azért számos esetben találkozott számára nem kedves tételekkel, így amikor már anyagilag megtehette azt, elhatározta, hogy saját bort, saját birtokot szeretne.

 

MIÉRT HEGYALJA?

Három közeli borvidék gyűrűjében Eger, Bükk, Tokaj, az utóbbira esett a választás, amikor is lányával, Eszterrel, családi szőlőbirtokot, pincészetet alapított 2015-ben.

Először Tállyán vásárolt szőlőterületeket a Dukát Sípos, illetve Remete dűlőkben majd kedves partnere, mára felesége Kata szülőfalujában, Tarcalon folytatta a birtoképítést és a birtokközpont kialakítását.

Tarcalon a Mandulás, Vinnai, Kövesd és Nagy-kövesd dűlőkben sikerült szőlőket szerezni. Mindkét helyen folyamatosan zajlanak az ültetvények felújításai és újratelepítései.

A szőlőfeldolgozó birtokközpont, ami pincéinket, vinotékát, rendezvényteret foglal magában jelenleg építés alatt áll, ami várhatóan 2021 közepére készül majd el Tarcalon, a Téglagyári pincesor szomszédságában, a Bánya-tó és az Áldó Krisztus tarcali látványosságok szomszédságában.