Ugrás a tartalomra

PINCELÁTOGATÁS

Pincebejárás a teljesen felújított, löszbe vájt, egri kockakővel boltozott pincénkben.

BORKÓSTOLÓ

Egy tokaji kóstolón kihagyhatatlan a látogatás a tarcali Barkland Borászatban.

DŰLŐTÚRA

A borászattól indul a dűlőtúra, különleges útvonal csodás panorámával és sok látnivalóval.

WEBSHOP

Látogasson el boltunkba, ahol tetszés szerint válogathat és rendelhet borainkból. 

BARKLAND PINCÉSZET KÉPEKBEN. KATTINTSON, HOGY BORÁSZATUNKRÓL SZÍNESEBB KÉPET KAPJON!

FOTÓK
12

M2

BORÁSZAT TERÜLETE

A szőlőművelést a természettel együtt lélegezve, igyekszünk a hagyományoknak megfelelően végezni. A borkészítésben ötvözzük a tradíciót és a technológiai újításokat. A termékpaletta gerincét az elegáns száraz, és a kevés maradékcukrot tartalmazó félszáraz furmint és hárslevelű borok adják, de készül hárslevelű és sárgamuskotály házasításából félszáraz cuvée, vagy édes Tokaji borkülönlegességek A cél a minőségi, egyedi borok készítése.
5,5

HEKTÁR

SZŐLŐ TERÜLETE

Tarcal története összefonódik Tokajjal. Az államalapítás óta kisebb megszakításokkal királyi birtok volt. 1110-ben országgyűlést tartanak itt. A 14. század végétől a tokaji királyi uradalomhoz tartozott. 1551-ben Tarcal elnyerte a mezőváros címet. 1560-as években a török elpusztítja. Elzálogosítják, majd visszaváltják. A történelmi visszatekintésben borászattal összefüggő korai emléke fontos: 1620-ban a Thurzó család tarcali szőlőjében aszúszemeket szüreteltek!
12000

EMBER

LÁTOGATÓK SZÁMA

Egyre többen keresik a különleges gasztroélményt. Tokaj-hegyalja sok meglepetést tartogat. Tarcal vonzó nemcsak ismert pincészeteivel hanem zarándokhelyként is. 2015.-ben az Ó-temető feletti dombon felállítottak egy 8,5 méteres Jézus-szobrot, amelyet Petró Attila vállalkozó ajándékozott a falunak. A szobrot Szabó Sándor, szerencsi szobrász készítette. A Fő utca ékessége Tarcal Vezér szobra. A szobron, amely Makoldi Sándor műve, látható a Vinnai dűlőben talált honfoglalás kori lelet szinte valamennyi eleme.

Dr. Barkóczi István, Miskolcon élő mérnök, üzletember. Egyetemista korától borkedvelő és tisztelő ember. Mindig tisztelte a bort, a borászokat, viszont életútja más területre sodorta, de a bortól sohasem szakadt el. Lelkes borvásárló, aki azért számos esetben találkozott számára nem kedves tételekkel, így amikor már anyagilag megtehette azt, elhatározta, hogy saját bort, saját birtokot szeretne.

PINCE

2017-ben vásárolt és a 2020-as évre teljesen felújított, átalakított pincénk, löszbe vájt egri kockakővel boltozott. 30 méter hosszú, 6 méter lejáró ággal, 4 méteres borozóval, látogatásra és helyben kóstolásra is alkalmas. A pincebejárás borkóstolóval maximálisan 8 vendég számára.

RENDEZVÉNYEK

A pincészet elhelyezkedését tekintve kitűnő adottságokkal rendelkezik, így a jövőben jó hangulatú rendezvényekre, partykra, borestekre alkalmas tér. Kapcsolódik a téeség egyre nyűzsgőbb boréletéhez és különleges gasztronómiai kínálatához, amely vonzó a túristák számára.

BORKÓSTOLÓ

Egy tokaji kóstolón kihagyhatatlan a látogatás a tarcali Barkland Borászatban. Ízlelje meg a tokaji borvidék egyik legdinamikusabban fejlődő pincészetének nedűit. Többféle borkóstoló csomaggal várjuk kedves vendégeinket. A részletekért kattintson

SÍPOS DŰLŐ

A tállyai Remete szőlőhegy részét képezte. Nevét tulajdonásától, a tállyai nemes Sípos Andrásról kapta.1702-től már Sípos-Remetének, vagy csak egyszerűen Síposnak nevezték a régiek. Ez a terület Tállya másodosztályú termőhelyei közé tartozik. 0,6 hektáron idős tőkéket teremnek. Déli kitettségű rész, riolitos-bazaltos talajjal, többségében furmint, pár tőke hárslevelű illetve Muskotály. A Sípos-dűlő Barkóczi István első megvásárolt szőlőterülete volt. A tetejéről az egész tállyai település belátható.

DUKÁT DŰLŐ

Tállya kevésbé ismert szőlőterületei közé tartozik. Eredendően a nagy kiterjedésű és történelmi 1. osztályba sorolt Hasznos szőlőhegy (promontorium) szerves részét képezte. Magát a Hasznost először 1467-ben említik a források. Nevének eredete pedig arra utal, hogy a területet annak idején pénzért művelték a napszámosok, azaz dukátban kapták fizetésüket a tulajdonosoktól. Délnyugati fekvésű dűlő, ahol 0,5 hektár szőlő terem. A talaja barna erdőtalajjal kevert riolittufa. 

MANDULÁS

A XVII. század közepétől sűrűn emlegetik egykori nevével, a Mandolást Tarcal város könyvében. Első említését 1606-ban jegyezték, mint a prédikátor egyik szőlője. A század végén készült és a szőlők állapotát is minősítő összeírások I. és II. osztályú állapotban lévő szőlőket említenek a Mandulásban. Bél Mátyás 1730 táján - Kis és Nagy - Mandolás megkülönböztetéssel - II. osztályba sorolta a dűlőt. Az egykori Nagy-Mandolás valószínűleg a bányászati tevékenység áldozata lett. 

RÓLUNK MONDTÁK